Meer veiligheid voor ouderen – Noodknop met kanteldetectie

Het aantal 65-plussers dat als gevolg van een valincident op de spoedeisende hulp terecht komt, is de laatste jaren gestegen tot meer dan 100.000 per jaar. Daarnaast heeft het CBS begin oktober bekend gemaakt dat het aantal mensen dat overleed in 2021 aan het gevolg van een val, verdubbeld is ten opzichte van tien jaar geleden.

De noodknop van Feenstra: Max Personenalarmering geeft ouderen een veiliger gevoel en zorgt dat er sneller ingegrepen kan worden. De kanteldetectie die in deze noodknop zit ingebouwd, helpt om sneller te kunnen reageren bij valincidenten. Als iemand de noodknop bij zich heeft en valt, gaat er na 30 seconden, bij geen reactie, automatisch een oproep uit naar de contactpersonen, zodat er direct gehandeld kan worden. Daarnaast heeft het systeem nog meer mogelijkheden om het voor ouderen makkelijker en veiliger te maken zelfstandig te blijven wonen.

Stel dat uw vader of moeder valt, onwel wordt, de weg kwijtraakt of zich niet veilig voelt, dan kunnen ze met één druk op de knop uw hulp inroepen.

Lees hier meer over Max Personenalarmering.